de docent

Marte Gerritsma is de docent bij de Pianoladder.

foto: Geerke Vermeulen

Marte Gerritsma

Er is één ding dat ik al zolang ik het me kan herinneren ontzettend graag doe: muziek maken. Op mijn vijfde mocht ik op pianoles. In 2007 begon ik mijn studie piano bij Martyn van den Hoek aan het conservatorium van Utrecht. Daar haalde ik in 2011 mijn bachelordiploma met onderscheiding. Ik vervolgde mijn pianostudie in de master aan het ArtEZ conservatorium met Frank van de Laar als hoofdvakdocent. In januari 2017 sloot ik daar met een 9 mijn master af.

Ik hou erg van samenspelen en ben dan ook veel bezig met kamermuziek. Mijn concertagenda is te vinden op www.martegerritsma.nl. Ook ben ik graag actief als correpetitor en begeleider. Daarnaast ben ik ervaren in het geven van pianoles aan kinderen en volwassenen, van beginners tot ver gevorderde pianisten.

Als docent ben ik verbonden aan het KunstenHuis De Bilt-Zeist en aan de Pianoladder in Laren. Ik geef ook pianoles bij mij thuis in Bunnik, vlakbij Utrecht.

Geschiedenis van de Pianoladder

De wortels van de lespraktijk de Pianoladder (onder deze naam sinds 2012) gaan terug tot 1995, toen Renate Hasselaar begon met het geven van pianoles in de Warrekam, aan de Brink in Laren; wat later het Brinkhuis zou worden.
Met de groei van de lespraktijk zocht Renate versterking van het docententeam door  samenwerking met Anne Marie van Doorn en vanaf 2008 met Froukje Degenaar. Vanaf 2010 zette Froukje de praktijk voort samen met Katerina Konstantourou. En intussen is Katerina opgevolgd door Thanos Fotiadis en Froukje door Nina Ebbenhout. Deze twee docenten werden in 2019 op hun beurt opgevolgd door Marte Gerritsma. Sinds enkele jaren heeft de lespraktijk een nieuw thuis gevonden in muziekcentrum “Schering en Inslag” te Laren.